Solstråle 6
......................................

Merete – fysiurgisk massør

Jeg havde ligeledes smerter ned i begge ben. Da jeg kom hjem fra ferie gik jeg til lægen og fik konstateret at jeg havde brækket halebenet.

Jeg var i 1979 på ferie i Norge. Da faldt jeg og slog mit haleben, jeg fik stærke smerter i hele ryggen og fik en meget stor blodsamling på os sacrum/ korsbenetg fik at vide, at det kunne man ikke gøre noget ved ud over at henvise mig til fysioterapeut. Her fik jeg ultralydsbehandling samt varme pakninger på, i den første tid havde jeg så stærke smerter, at jeg ikke kunne holde ud at få massage hos fysioterapeuten.

Jeg tror, jeg fik 20 behandlinger hos fysioterapeuten, det hjalp også en tid. Men jeg blev ved med at være hævet over os sacrum selvom blodsamlingen fortog sig. Hos fysioterapeuten fik jeg at vide, at det var noget, jeg ville få mén af resten af livet. Og det kunne blive meget smertefuldt for mig at føde børn fremover, da halebenet var blevet beskadiget og havde dannet stift arvæv. (jeg har dog født en søn siden, og tror ikke jeg har haft flere smerter end man kan forvente ved en fødsel)

Jeg affandt mig gennem årene med, at der ikke kunne gøres noget ved dette. Men jeg har haft mange gener af det og mange begrænsninger, da jeg altid skulle tage hensyn til, at jeg havde en "svag ryg"

Jeg har gennem årene ofte gået til fysioterapeut i perioder, men har ofte opgivet det igen, da jeg skulle have mange behandlinger for at det hjalp.

Jeg har fået akupunktur flere gange hos lægen, det har også hjulpet i perioder

Jeg har oplevet mine gener som:

- træthed i ryggen, jeg har ikke kunnet sidde på en spisebordsstol i mere end ca. 1 time og måtte tage gigtmedicin for at kunne holde ud at gå på arbejde.

- jeg kunne ikke holde ud at gå på arbejde

- jeg kunne ikke holde ud at stå op ret lang tid af gangen

- jeg kunne ikke vende mig i sengen om natten uden at vågne p.g.a. smerter

- jeg er altid blevet hurtigt træt i kroppen, uanset om det er ved fysisk arbejde eller det er ved stillesiddende arbejde

- jeg har altid smerter i ryggen, når jeg rejser mig eller sætter mig, det er som om kroppen "lige skal i gang"

Jeg har selvfølgelig opsøgt min læge, som jeg anser for at være en meget dygtig læge. Jeg har hver gang fået at vide, at det må være en form for gigt evt. fibromyalgi.

Og at der ikke var nogen "helbredende behandling" man kunne kun symptombehandle med gigtmedicin. Jeg har fået Brufen 550mg som jeg må tage 3 gange dagligt sammen med 1 g Panodil.

Jeg er blevet tilbudt, at der kunne søges invalidepension til mig. Dette har jeg dog blankt afvist, og det har ikke været på tale siden. Dette er nogle år siden.

Da jeg begyndte at få massage på Dansk Fysiurgisk Massageskole, var jeg meget øm og opdagede, at jeg havde spændinger i hele kroppen. Jeg reagerede meget kraftig i starten, jeg blev svimmel og fik influenzasymptomer. Jeg frøs og fik meget uro i maven. Jeg blev enormt træt og opdagede, at massagen også gik ind og påvirkede min psykiske tilstand. Jeg har haft en del store problemer i min familie. Disse problemer havde åbenbart også sat sig i ryggen.

Når jeg kom hjem, var jeg så træt, at jeg næsten ikke orkede at gå ud af bilen. Men efter at have hvilet mig lidt, fik jeg det utroligt godt. Jeg sov godt om natten, jeg fik mere energi og opdagede, at jeg kunne holde til mere og mere uden at få ondt i ryggen.

Da jeg havde fået massage nogle gange, oplevede jeg kun velvære ved behandlingen. Jeg nød den tilstand, hvor man ikke sover, men dog er så afslappet at man ikke gider reagere på de ting, der sker omkring en. Jeg oplevede, at jeg kunne gå i forholdsvis lange perioder uden at have smerter nogen steder i ryggen, men jeg kunne også mærke, at jeg havde haft mange flere smerter, end jeg var klar over. Sådan er det vel ofte, man vender sig til de ting, som man ikke tror, der kan gøres noget ved.

Der kunne gå uger uden at jeg tog smertestillende medicin, men jeg var nu blevet meget bevidst om mine smerter, så nu generede de mig mere og mere, når de kom, for nu havde jeg prøvet at leve uden.

Da jeg fik bindevævsmassage ude hos Dansk Fysiurgisk Massageskole af Kirsten Mogensen oplevede jeg, at hun virkelig fik fat i min gamle skavank.

Under massagen kunne jeg mærke, hvordan bindevævet blev blødt og smidigt igen. Jeg kunne mærke hvordan huden blev varm og føltes "levende" igen. Det er svært at beskrive denne følelse, men jeg kan bedst beskrive det, som om der blev fjernet en stor stiv plade fra min lænd.

Jeg kunne også mærke, at der skete noget med mig psykisk, jeg følte en stor lettelse på en måde. Jeg blev meget berørt af at opleve, at der endelig var en som troede på, at der kunne gøres noget ved mit problem

Jeg følte en varme og glæde ved at få håbet tilbage om at jeg kunne hjælpes.

Efter behandlingen var jeg utrolig træt og lettet.

Jeg havde en varm næsten brændende fornemmelse i ryggen de næste 3 døgn. Det tog jeg som et tegn på, at der virkelig skete noget i min krop. Og det må der også have gjort for i de næste lange tider kunne jeg mærke, at jeg havde fået min bevægelighed tilbage i ryggen, og jeg var helt smertefri, jeg kunne nu sove hele natten uden at vågne p.g.a smerter. Jeg har overhovedet ikke spist smertestillende medicin siden.

Jeg masserede selv min ryg så godt jeg kunne som Kirsten Mogensen opfordrede mig til i den første tid efter, jeg havde fået behandlingen.

Solstråle 1

Solstråle 2

Solstråle 3

Solstråle 4

Solstråle 5

Solstråle 6

 

 
 
 
 
Dansk Fysiurgisk Massageskole Akupunktørskolen
Jernbanegade 23 • 9000 Aalborg • T: 28764451 - 26282408
www.massageskole-aalborg.dk . aalborgmassageskole@gmail.com
 
 
Licensed by Dansk Fysiurgisk  Massageskole Aalborg V.3X-5 
Velkommen Kurser Ansigtsmassage  Bindevævsmassage  De 5 elementer  KALM - massage  Muskeltesten  Indisk hovedmassage  Triggerpunktmassage  Hot/Cold Stone  Øreakupunktur  Mobilisering  Kranio-sacral terapi  Anatomi og fysiologi  Førstehjælp  Skolen Kvalitet  Uddannelser Fysiurgisk massør  Idrætsterapeut (1)  Sportsmassør  Idrætsterapeut  Akupunktør  Undervisere Tina Jensen  Karina Colding  Læger  Fysioterapeuter  Solstrålehistorier Solstråle 1  Solstråle 2  Solstråle 3  Solstråle 4  Solstråle 5  Solstråle 6  Informationer Vilkår Diverse Kontakt / tilmelding Behandling/massage  CMS "TORNADO" © Design-Line Danmark